© Dirah

Tutorial : Button Follow pada Blogskin.
Posted on 1 Jan 2012 at 08:08.



Assalamualaikum and hi everyone, hari ni saya nak buat tutorial macam mana nak letak button follow pada Blogskin, saya buat tutorial ni sebab ramai pengguna skin yang tak tahu macam mana nak letak button follow. Button Follow dia ni macam gambar di atas tu. okay, jom kita mula :

1// Dashboard >>  Template
2// Search [F3] code kat bawah ni :
</head>
3// Copy code kat bawah ni and paste di bawah code </head>  tadi :
<div style='position: static; top:0px; left: 1200px; width:8%; position:fixed; padding:7px; background:#fff; opacity:0.8; color:#000; font-size:11px;'><a href='http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=1410458660309786460'>♥ Follow</a> | <a href='http://blogger.com/'>Dashboard</a></div>
</html></body> 
*Warna Merah tu ganti dengan blogID korang  
4// Preview dahulu, kalau menjadi baru save.