© Dirah

Tutorial : CBox macam saya
Posted on 31 Dec 2011 at 01:21.


assalamualaikum and good evening semua. Lama sudah kan aku tidak buat tutorial. ok lah, ramai orang tanya macam mana mao buat cbox macam aku, postnya diprivatekan. Ikut step di bawah ni ya : 

1. log in cbox, kalau tiada pergi sini
2. Kalau nak tukar colour dia, tekan Look&Feel.
3. Kalau dah tukar colour dia, click pula Publish! untuk copy code dia, kalau dah copy paste code tu pergi blogger > dashboard > design > add a gadget > HTML/Javascript.
4. Kalau dah paste, lihat gambar di bawah ni, ada kan Iezanh petakkan dia warna merah, korang ikut height tu, width tu ikut suka korang kalau Iezanh punya cbox width dia 205px :

Klik untuk tumbesaran.

Height : 0px
Height : 55px
klik untuk tumbesaran

6. save :)

Kalau tidak faham bagitau